ورود کاربران دانشگاهی
ثبت نام(مطالعه آنلاین پایان نامه ها)
کاربر مهمان
سپندا
جمعه 10 فرودرین 1403
|
44.192.247.144
:Your IP
س
امانه
پ
ایان
ن
امه های
د
انشگاه
ا
صفهان (
سپندا
)
صفحه اول(جستجو)
مرور موضوعی
پرسش های متداول و راهنما
سامانه تطبیق پایان نامه با شیوه نامه
تماس با ما
(0)
عنوان :
تاثیر تنش شوری بر شاخص های فیزیولوژیکی گیاه قیچ (Zygophyllum atriplicoides Fisch& C.A) در شرایط کشت گلدانی
انتشارات :
دانشگاه اصفهان
سال :
1393
زبان :
Persian
شماره سند :
12163
موضوع :
زیست شناسی-علوم گیاهی گرایش فیزیولوژی گیاهی
پژوهشگر :
شیما احمدی
توصیفگر لاتین :
Zygophyllum atriplicoides ? salt stress ? physiological response ? osmotic potential
توصیفگر فارسی :
قیچ ◄ تنش شوری ◄ پاسخ های فیزیولوژیک ◄ پتانسیل اسمزی
دانشکده :
دانشکده علوم، گروه زیست شناسی
مقطع :
کارشناسی ارشد
استاد راهنما :
علی اکبر احسان پور
استاد مشاور :
سال دفاع :
1393
شماره رکورد :
12163
شماره راهنما :
BIO2 575
فهرست :
فهرست مطالبعنوان صفحه فصل اول: مقدمه و بررسی منابع 1-1معرفی گیاه قیچ و خانواده Zygophyllaceae.............................................................................................11-2واکنش گیاهان نسبت به شوری......................................................................................................................21-3 ژن های موثر در تحمل گیاهان نسبت به نمک.........................................................................................31-4مکانیسم مقاومت به شوری در گیاهان..........................................................................................................31-4-1 دفع نمک.......................................................................................................................................................31-4-2 رقیق کردن...................................................................................................................................................41-4-3 جلوگیری از ورود یون.................................................................................................................................41-5 تنظیم اسمزی....................................................................................................................................................51-5-1 نقش پرولین در مقاومت به تنش شوری در گیاهان........................................................................... 51-6 نقش پروتئین در مقاومت به تنش شوری در گیاهان...............................................................................61-7تنش اکسیداتیو و تولید گونه های فعال اکسیژن (ROS)درگیاهان........................................................71-7-1 سیستم دفاعی آنتی اکسیدان در گیاهان...............................................................................................91-7-1-1 سیستم دفاعی آنتی اکسیدان غیر آنزیمی.......................................................................................91-7-1-2 سیستم دفاعی آنتی اکسیدان آنزیمی...............................................................................................91-7-2 نقش شوری و آنزیم های آنتی اکسیدان.............................................................................................111-8 اهداف...............................................................................................................................................................12فصل دوم : مواد و روش¬ها2-1 کشت گلدانی گیاه قیچ Zygophyllum atriplicoides تحت تاثیر غلظت های مختلف نمک NaCl..........................................................................................................................................................................132-2آماده سازی نمونه گیاهی...............................................................................................................................142-3 اندازه¬گیریشاخص¬هایرشددرگیاهان گوجه قیچ........................................................................................142-3-1اندازه¬گیری وزن تر.....................................................................................................................................142-3-2 اندازه¬گیری وزن خشک...........................................................................................................................142-4اندازه¬گیری رنگیزه¬های فتوسنتزی درگیاهان قیچ....................................................................................152-5اندازه¬گیری سدیم و پتاسیم..........................................................................................................................162-6اندازه¬گیری پرولین..........................................................................................................................................172-7استخراج عصاره آنزیمی..................................................................................................................................182-7-1اندازه¬گیری فعالیت آنزیم کاتالاز(CAT)...............................................................................................192-7-2اندازه¬گیری فعالیت آنزیم آسکوربات پراکسیداز(APX).....................................................................202-7-3اندازه¬گیری فعالیت آنزیم سوپراکسید دیسموتاز(SOD)....................................................................21عنوان صفحه2-8 سنجش و اندازه¬گیری پروتئین کل............................................................................................................222-8-1 روش استخراج پروتئین..........................................................................................................................22 2-8-2 آماده¬سازی محلول استوک برادفورد و معرف برادفورد.....................................................................232-8-3 روش آماده¬سازی محلول استاندارد پروتئین.......................................................................................232-8-4 روش اندازه¬گیری پروتئین کل...............................................................................................................232-8-5 روش محاسبه¬ی مقدار پروتئین کل......................................................................................................23فصل سوم : نتایج3-1 کشت بذر Zygophyllumatriplecoidefisch& C.A و تکثیر گیاه قیچ در شرایط کشت گلدانی......................................................................................................................................................................253-2 اثر تیمار نمک NaCl بر شاخص های رشد در بخش هوایی گیاهان قیچ در شرایط کشت گلدانی........................................................................................................................................................................273-2-1 بررسی اثر غلظت های مختلف نمک بر وزن تر بخش هوایی گیاه قیچ در شرایط کشت گلدانی .....................................................................................................................................................................................273-2-2 بررسی اثر غلظت های مختلف نمک بر وزن خشک بخش هوایی گیاه قیچ در شرایط کشت گلدانی........................................................................................................................................................................283-3بررسی اثر غلظت های مختلف نمک بر میزان رنگیزه¬های فتوسنتزی در گیاهان قیچ در شرایط کشت گلدانی............................................................................................................................................................293-3-1 اثر تیمار شوری بر میزان کلروفیل در گیاهان قیچ...........................................................................293-3-2اثر تیمار شوری بر میزان کاروتنوئید در گیاهان قیچ.........................................................................313-4 بررسی اثر غلظت های مختلف نمک بر میزان سدیم و پتاسیم در گیاهان قیچ در شرایط کشت گلدانی........................................................................................................................................................................323-5 بررسی اثر غلظت های مختلف نمک بر میزان پرولین در گیاهان قیچ در شرایط کشت گلدانی..343-6 بررسی اثر غلظت های مختلف نمک بر میزان فعالیت آنزیم¬های آنتی اکسیدان در گیاهان قیچ در شرایط کشت گلدانی...............................................................................................................................................353-6-1اثر تیمار شوری بر میزان فعالیت آنزیم¬ کاتالاز درگیاه قیچ...............................................................353-6-2 اثر تیمار شوری بر میزان فعالیت آنزیم آسکوربات پر اکسیداز در قیچ.........................................363-6-3اثر تیمار شوری بر میزان فعالیت آنزیم سوپراکسید دیسموتاز در گیاهان قیچ............................373-7بررسی اثر غلظت های مختلف نمک بر میزان پروتئین¬های محلول در گیاهان قیچ در شرایط کشت گلدانی............................................................................................................................................................38عنوان صفحهفصل چهارم :بحث ونتیجه گیری4-1 بررسیاثرتیمارنمک NaClبرشاخص¬هایرشد در گیاهان گوجه قیچ در شرایط کشت گلدانی.........39 4-2 تغییرات محتوای کلروفیل و کارتنوئید در گیاهان قیچ تحت تنش شوری.......................................404-3 بررسی اثر تیمار نمک NaCl بر تغییرات میزان سدیم و پتاسیم در گیاهان قیچ............................414-4تغییرات میزان پرولین در گیاهان قیچ تحت تنش شوری..................................................................434-5 بررسی اثر غلظت های مختلف نمک NaCl بر میزان فعالیت آنزیم¬های آنتی اکسیدان (کاتالاز، آسکوربات پراکسیداز و سوپراکسید دیسموتاز) در گیاهان قیچ.....................................................................454-6 بررسی اثر غلظت های مختلف نمک NaCl بر تغییرات پروتئین¬های محلول در گیاهان قیچ......464-7 نتیجه گیری....................................................................................................................................................474-8 خلاصه..............................................................................................................................................................484- 9پیشنهادات.......................................................................................................................................................49منابع ومآخذ..............................................................................................................................................................50پیوستها...................................................................................................................................................................59
چکیده :
چکیده: شوری یک مشکل بالقوه برای مناطق گرم و خشک و نیمه خشک در دنیا است.اگر چه تمامی خاک ها مقداری از نمک های محلول که برای تولید محصول ضروری میباشد دارا هستند اما مشکل وقتی پیش می اید که بر اثر تبخیر و تعرق آب خاک, غلظت نمک های انباشته شده در خاک به حدی برسند که برای رشد گیاه مضر باشد. گیاهان بر اساس پاسخ به شوری به دو گروه هالوفیت و گلیگوفیت تقسیم میشوند. هالوفیت ها گیاهانی هستند که با وجود غلظت بالای نمک های سدیم رشد می کنند.قیچ یاZygophyllum atriplicoides Fisch & C.A از تیره Zygophyllaceae, جنس Zygophyllum گیاهی مقاوم به شوری است و از نظر مرتعی جهت احیای مراتع و بیابا نهای خشک و شور ایران بسیار با ارزش است بنابراین هدف از این مطالعه بررسی برخی پاسخ های فیزیولوژیکی این گیاه شامل وزن تروخشک بخش هوایی, میزان کلروفیل ,a b و کل, میزان کارتنوئید, میزان سدیم و پتاسیم بخش هوایی, میزان پرولین, میزان فعالیت آنزیم های کاتالاز, آسکوربات پر اکسیداز و سوپر اکسید دیسموتاز و نیز میزان پروتئین های محلول در شرایط کشت گلدانی میباشد. بر اساس نتایج حاصل از آنالیز های فوق افزودن نمک موجب افزایش معنی دار میزان وزن تر و خشک بخش هوایی گردید که این افزایش در غلظت 50و100میلی مولار NaCl در قیاس با 200میلی مولار NaCl بیشتر مشهود بود. میزان کلروفیل و کارتنوئید در اثر افزودن نمک به محلول غذایی به طور معنی داری افزایش یافت. غلظت 100 میلی مولار NaCl توانست سبب افزایش معنی دار مقدار سدیم شود که با مکانیسم های خروج یون Na+ توانست به سازگاری برسد. افزودن نمک باعت افزایش معنی دار در میزان پرولین برگ ها گردید. از طرفی افزودن نمک(غلظت 200 میلی مولار NaCl)سبب افزایش معنی دار فعالیت آنزیم آسکوربات پر اکسیداز و سوپر اکسید دیسموتاز شد, اما در میزان فعالیت آنزیم کاتالاز هیچ تغییر معنی داری ایجاد نکرد. افزودن غلظت نمک(100 میلی مولارNaCl) منجر به افزایش معنی دار میزان پروتئین های محلول برگ شد. افزایش پروتئین ها احتمالا اثر تنظیم کننده های رشد بر فرایند های نسخه برداری و ترجمه که منجر به افزایش پروتئین های سلولی می شود را منعکس می کند. کلید واژه ها: قیچ, تنش شوری ,پاسخ های فیزیولوژیک, پتانسیل اسمزی
چکیده انگلیسی :
Abstract: Salt stress has been considered as a potentially problem for hot and drowght place in world. Although, there are some soluble salts for crop production in all soils, but it is problem when high concentration of salt has disadvantage for plants due to evaporation water of soil. Plants according to response of salt are two groups: Halophyte and Glycophyte. Halophytes are plants growing in high concentration of sodium. Zygophyllum atriplicoides Fisch & C.A from Zygophyllaceae and Zygophyllum that is tolerance to salt and more important because of revival salt desert of Iran. There for, purpose of this study is, investigation of some physiological response such as fresh weight, dry weight, chlorophyll and carotenoid content, Na+, K+ and prolin content, activity of CAT, APX, SOD and total soluble protein content. The results reveled that adding NaCl to the medium significantly increased the fresh weight and dry weight, which was increased in 50 and 100 mM NaCl compared with 200 mM NaCl.In addition, adding NaCl to the nutrient soluble significantly increased the chlorophyll and carotenoid content. However, adding 200 mM NaCl caused significantly decreased in chlorophyll and carotenoid content. Application of 50, 100,200 mM NaCl significantly decreased Na+ content while, addind NaCl, significantly increased the prolin content of the leaf. While, adding 100 and 200 Mm NaCl significantly increased the APX and SOD activity but did not have any significantly effect on CAT activity. Addig 50, 100 mM NaCl significantly increased the total soluble proteins of the leaf. This increased in total soluble protein content may reflect the positive effect of NaCl on gene expression process, which led to increase in cell proteins. Key words: Zygophyllum atriplicoides, salt stress, physiological response, osmotic potential
کلید واژه ها :
قیچ ◄ تنش شوری ◄ پاسخ های فیزیولوژیک ◄ پتانسیل اسمزی,Zygophyllum atriplicoides ◄ salt stress ◄ physiological response ◄ osmotic potential
مهر1393
0
صفحه اول :
University of Isfahan Faculty of Science Department of Biology M.Sc. Thesis The effect of salt stress on physiological parameter in Zygophyllum atriplicoides Fisch & C.A Supervisor: Dr. Ali Akbar Ehsanpour By: Shimaahmadi October 2014
فصل اول :
1-12
فصل دوم :
13-24
فصل سوم :
25-38
فصل چهارم :
39-71
فصل پنجم :
فصل ششم :